До головної...

Безумовний Закон


Єгор Кузьмічов


Додаток 8

У кiнець |  Попередній |  Наступний |  Повернутись...

Редакція — Усім


Додаток 2.3.

До Листа

Вих. № ЗП-МФУ-001 від "24" січня 2022 р.

"Щодо надання державного фінансування

з метою реалізації норм чинного Законодавства України"


Про підприємництво, ЗАКОН УКРАЇНИ


Право на підприємницьку діяльність


01 Громадяни України здійснюють свою виробничу та комерційну діяльність, серед іншого, згідно Закону України "Про підприємництво", далі Закон 2.

В Розділі I "Загальні положення" в Стаття 1. Підприємництво в Україні, Закону 2, сказано, цитуємо:

"Підприємництво — це безпосередня самостійна, систематична, на власний ризик діяльність по виробництву продукції, виконанню робіт, наданню послуг з метою отримання прибутку, яка здійснюється фізичними та юридичними особами, зареєстрованими як суб'єкти підприємницької діяльності у порядку, встановленому законодавством."


02 Стаття 3. Свобода підприємницької діяльності, пункт 1 Закону 2 говорить, цитуємо:

"Підприємці мають право без обмежень приймати рішення і здійснювати самостійно будь-яку діяльність, що не суперечить чинному законодавству."


03 Стаття 5. Принципи підприємницької діяльності Закону 2 встановлює, цитуємо:

"Підприємництво здійснюється на основі таких принципів:

— вільний вибір видів діяльності;

— залучення на добровільних засадах до здійснення підприємницької діяльності майна та коштів юридичних осіб і громадян;

— самостійне формування програми діяльності та вибір постачальників і споживачів вироблюваної продукції, встановлення цін відповідно до законодавства;

— вільний найм працівників;

— залучення і використання матеріально-технічних, фінансових, трудових, природних та інших видів ресурсів, використання яких не заборонено або не обмежено законодавством;

— вільне розпорядження прибутком, що залишається після внесення платежів, установлених законодавством;

— самостійне здійснення підприємцем — юридичною особою зовнішньоекономічної діяльності, використання будь-яким підприємцем належної йому частки валютної виручки на свій розсуд."


04 Зауважимо, основні засади, на яких здійснюється підприємницька діяльність — це безпосередня самостійна, систематична, на власний ризик діяльність по виробництву продукції … з метою отримання прибутку.

Підкреслимо, основний принцип — самостійне формування програми діяльності та вибір постачальників і споживачів вироблюваної продукції, встановлення цін відповідно до законодавства.

Таким чином, норми Закону 1 ("Про забезпечення функціонування української мови як державної" №2704) суперечать нормам Закону 2.

Не може бути встановлено обов’язкового випуску продукції Редакцією поза її межами, зовнішнім волюнтаристичним рішенням, тому що згідно Закону 2 Редакція самостійно обирає споживачів вироблюваної продукції — в нашому випадку — громадян України, яки купують видання, яке надруковано російською мовою.


05 Нагадуємо — Редакція здійснює діяльність — "на власний ризик … з метою отримання прибутку".

Випуск україномовних видань додатково к виданням, які вже роками друкуються російською мовою за чимось наказом — за рахунок прибутку, який має отримати Редакція — це порушення базових демократичних принципів держави Україна.

06 Праця на будь-яким новім проектом включає декілька етапів.

Найважчий — першій — колі нове видання прокладає шлях до читачів.

Напрацювання аудиторії потребує часу та коштів. Так, починаючи свою діяльність, до точці нульової рентабельності — рівність доходів та витрат — Редакція йшла три роки — перші три роки Реакція працювала з використанням інших джерел фінансування.

На даному етапу розвитку друкованих засобів масової інформації взагалі та Видань зокрема, випуск україномовних видань додатково до Видань, або замість них, це, практично, необхідність або почати справу з початку, або взагалі її покинути, або, всупереч трактуванню норм Закону 1 ("Про забезпечення функціонування української мови як державної" №2704) юристами таких підприємств, як Державне Підприємство "Преса", підпорядкованого Міністерству Інфраструктури України, випускати Видання російською мовою та піти довгим шляхом судових справ, захищаючі свої права громадянина України та майнові права Підприємства, якому завдано збитків.