До головної...

Безумовний Закон


Єгор Кузьмічов


Додаток 3

У кiнець |  Попередній |  Наступний |  Повернутись...

ДП "Преса" — до Редакції


МІНІСТЕРСТВО ІНФРАСТРУКТУРИ УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО
ПО РОЗПОВСЮДЖЕННЮ ПЕРІОДИЧНИХ ВИДАНЬ
"ПРЕСА"

№09-28

від 21.01.2022

ТОВ "Редакція"

Посада, Ім’я, Прізвище


Щодо виконання норм Закону України

"Про забезпечення функціонування української мови як державної"


Шановний пане Ім’я!

Державне підприємство по розповсюдженню періодичних видань "Преса" розглянуло Ваш лист від 16.11.2021 р. №0547 та повідомляє про наступне.

16 січня 2022 року для друкованих засобів масової інформації загальнодержавної і регіональної сфер розповсюдження набрали чинності норми статті 25 Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної", згідно з якими друковані засоби масової інформації можуть видаватися іншими, ніж державна, мовами за умови, що одночасно з відповідним тиражем видання іноземною мовою видається тираж цього видання державною мовою, а розповсюдження за передплатою друкованих ЗМІ, виданих мовами, іншими ніж державна, допускається за умови забезпечення їх засновниками можливості передплати в Україні такого самого видання державною мовою. Усі мовні версії повинні видаватися під однаковою назвою, відповідати одна одній за змістом, обсягом та способом друку, а їх випуски повинні мати однакову нумерацію порядкових номерів і видаватися в один день.

Нажаль, у даному законі не передбачені джерела фінансування та дотації для видавців, які мають випускати україномовні версії видань.

Щодо питання порушення прав і свобод Редактора та Редакції радимо звернутися до Конституційного Суду України.

У зв'язку з викладеним та на виконання вимог статті 25 Закону, ДП "Преса" змушене припинити приймання передплати на видання "Клинок" (індекси 06540 та 87545), "Оружие й охота" (індекси 22896 та 87546). Продовження розповсюдження видань та відновлення приймання на них передплати можливе лише за умови внесення змін до "Каталогу видань України" на 2022 рік (І півріччя) шляхом приведення документів на включення видань до каталогу у відповідність до вимог статті 25 Закону.


З повагою,

Директор Валерій ГЕРАСИМЕНКО

Вик. Підгорна Віта 248-04-06