До головної...

Вітання ЖКГ


Антон Коноваленко


Додаток 41

У кiнець |  Повернутись...

ЖКГ — Громадянам


Шевченківська районна в місті Києві державна адміністрація

КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО

"КЕРУЮЧА КОМПАНІЯ

З ОБСЛУГОВУВАННЯ ЖИТЛОВОГО ФОНДУ

ШЕВЧЕНКІВСЬКОГО РАЙОНУ м. КИЄВА"

вул. Білоруська, 1 м. Київ, 04050,

тел. (044) 483-99-06, тел./факс (044) 483-96-15

keryucha@ukr.net

код ЄДРПОУ 34966254

Вих. №675/2, 3, 4, 5 від 02.06.2021 р.

на № не вказано від не вказано

Адресат:

Їм'я, Адреса електронної пошті


Без персонального звернення...

Ваші електронні звернення стосовно видалення аварійних дерев на прибудинковій території житлового будинку №*** на вул. *** розглянуто в Комунальному підприємстві "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Шевченківського району м. Києва".

За результатами розгляду повідомляємо наступне.

Згідно п. 4 ст. 7 ЗУ № 2189-VIII від 09.11.2017 "Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку" (далі Закон) співвласники багатоквартирного будинку зобов'язані додержуватися вимог правил утримання багатоквартирного будинку і прибудинкової території, правил пожежної безпеки, санітарних норм. Згідно п.1 ст. 8 Закону співвласники багатоквартирного будинку несуть відповідальність за шкоду, заподіяну третім особам у результаті невиконання або неналежного виконання своїх обов'язків як співвласників. Згідно п. 1 ст. 11 закону Управління багатоквартирним будинком управителем здійснюється на підставі договору про надання послуг з управління багатоквартирним будинком, що укладається згідно з типовим договором.

Згідно з укладеним договором витрати на обслуговування дерев та інших зелених насаджень на прибудинкових територіях житлових будинків не входять до складових вартості послуг з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій.

Видалення зелених насаджень проводиться відповідно до вимог Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах, затвердженого Постановою кабінету Міністрів України від 01 серпня 2006 р, № 1045 та Порядку видалення зелених насаджень на території м. Києва, затвердженого рішенням Київської міської ради від 27.10.2011 року № 384/6600.

Виходячи з вищевикладеного, КП "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Шевченківського району м. Києва" не отримувало підтверджуючих документів від КО "Київзеленбуд" щодо визнання дерев аварійними та відповідно не має законних підстав проводити їх видалення. Проте реагуючи на Ваше звернення підприємство направило офіційний лист до КО Київзеленбуд з проханням надати документи по обстеженню зелених насаджень на прибудинковій території буд. 20а на вул. Я. Корчака. При отриманні відповідних дозвільних документів Підприємством буде вирішуватись питання щодо пошуку фінансування на проведення робіт з видалення аварійних дерев на прибудинковій території буд. *** на вул. ***.

Разом з цим, зазначаємо, що службою ліфтів КП "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Шевченківського району м, Києва" в будинку № *** на вулиці *** здійснюється технічне обслуговування двох пасажирських ліфтів.

В жовтні 2018 року невідомими особами було вандально пошкоджено та викрадено ліфтове обладнання за вище зазначеною адресою. Працівниками національної поліції факт крадіжки та псування обладнання зафіксовано.

Комунальним підприємством "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Шевченківського району м. Києва" виконано всі необхідні заходи для забезпечення збереження ліфтового обладнання відповідно Правил будови і безпечної експлуатації ліфтів (НПАОП 0.00.-1.02-08), а саме замінено викрадене обладнання, відремонтовано двері та замінено замки на дверях машинних приміщень. Інших викрадень та псувань ліфтового обладнання не зафіксовано.

Одночасно зазначаємо, що згідно зі статтею 7 Закону України "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку", співвласники зобов'язані забезпечувати технічне обслуговування та в разі потреби проведення поточного і капітального ремонтів спільного майна багатоквартирного будинку. Кожний співвласник несе зобов'язання щодо належного утримання, експлуатації, реконструкції, реставрації, поточного та капітального ремонтів, технічного переоснащення спільного майна багатоквартирного будинку пропорційно до його частки співвласника.

Рішенням Київської міської ради від 20.11.2018 № 56/6107 внесено зміни до рішення Київської міської ради від 22.12.2016 № 780/1784 "Про затвердження Положення про співфінансування реконструкції, реставрації, проведення капітальних ремонтів, технічного переоснащення спільного майна у багатоквартирних будинках міста Києва".

З 01.01.2019 Положення поширюється на багатоквартирні будинки, які експлуатуються більше ніж десять років, та передбачає співфінансування робіт за рахунок коштів співвласників багатоквартирного будинку та бюджету міста Києва, що є альтернативним шляхом для виконання капітальних ремонтів об'єктів житлового фонду.

У свою чергу, комунальне підприємство "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Шевченківського району м. Києва" є підприємством, яке обслуговує житловий фонд виключно у межах та за кошти, які передбачені складовою вартості послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкової території.

Додаток: на 1 аркуші,


Директор, Їм’я, Прізвище.

4839906